Ron’s Alt Country

Tandy/ Good Luck Mountain fanpage

A band called Tandy
Waarom wordt iemand fan van een relatief onbekende alt. country band uit Brooklyn in New York? Een bandje dat zelfs nog geen 25000 exemplaren van zijn eigen cd’s heeft verkocht? Het antwoord op deze vraag is: “Het kippenvel-gevoel”.
Tandy anno 2003: v.l.n.r. Mike Ferrio, Scott Yoder, Drew Glackin en Bruce Martin.

Tandy anno 2003: v.l.n.r. Mike Ferrio, Scott Yoder, Drew Glackin en Bruce Martin.

Dat “kippenvel-gevoel” overkwam me, nadat ik begin 1999 in aanraking kwam met de verzamel-CD “New Highway – Return to Viva Americana”. Op die overigens puike verzamelaar prijkte op nummertje drie het liedje “It Came Down” en dat sprak me nogal aan. Nieuwsgierig geworden naar Tandy, was het niet echt een grote stap om bij een bekend Amerikaans verzendhuis de net uitgekomen CD “Liechtenstein’s Oriole” te bestellen. Een vreemde CD-hoes en een nog vreemdere titel, nietwaar? Nu hoefde ik niet voor ornitoloog gestudeerd te hebben om te beseffen dat ik met Tandy een parel in handen had gekregen; daar kwam namelijk het kippenvel-gevoel voor om de hoek kijken. “Liechtenstein’s Oriole” vond ik en vind ik nog steeds één van de beste albums die er ooit is uitgekomen. Niet voor niets prijkte hij dat jaar (1999) bovenaan mijn jaarlijstje.
Wat is er nu zo bijzonder aan “Liechtenstein’s Oriole” en de andere Tandy CD’s zult u zich afvragen? Nu zijn emoties niet altijd gemakkelijk te omschrijven en “over smaak valt niet te twisten” zegt men altijd, maar ik wil toch een poging wagen.
Tandy is eigenlijk zanger en liedjesschrijver Mike Ferrio. De liedjes van Mike zijn anders dan de doorsnee liedjes met een kop en een staart; liedjes die gekenmerkt worden de voorspelbare regelmaat van coupletten en refrein. Bij de liedjes van Mike Ferrio kunnen de coupletten langer zijn en het refrein pas op het einde van zich laten merken. Deze liedjes zijn ook niet bij voorbaat dichtgemetseld met allerlei geluiden van instrumenten, maar ze “ademen”, ze hebben “ruimte”.
Dan heb je nog het aspect van de stem van Mike Ferrio. Geen geweldige zanger zult u waarschijnlijk zeggen. Zeker geen stem met een geweldig hoog bereik, maar datzelfde geldt natuurlijk ook voor iemand als Steve Earle. Een ding is zeker, dat de stem van Mike Ferrio, door anderen wel eens vergeleken met John Prine, bepalend is voor Tandy’s sound.
Ja, dat groepsgeluid, hoe klinkt dat nu eigenlijk? Nu moet ik zeggen dat juist “Liechtenstein’s Oriole”, overigens de derde Tandy CD, een afscheid was van de periode dat viool en cello zorgden voor een nogal vol en folky geluid. Met andere woorden, Tandy groepsgeluid bestond toen uit een mix van pop, rock, country en folk, al of niet (semi-)akoestisch gespeeld. Met hun vierde CD “The Bloodroot Transcriptions” nam de groep noodgedwongen afscheid van zowel celliste Sibel Ferat als violiste Miss Darlene (Snow), de beide dames stortten zich op het gezinsleven. Het geluid van deze in 1991 uitgekomen CD is daarom directer en opener dan zijn voorgangers en bevat op twee nummers zelfs – naast de al aanwezige Ierse – ook Indiase invloeden, door toevoeging van sitar en tabla.
Eind dit jaar komt hoogst waarschijnlijk de allernieuwste Tandy CD “To a Friend” in de winkel te liggen. Mike Ferrio weet er voorlopig niet meer over te vertellen dat de CD in de limited edition haast helemaal live in de studio is ingespeeld en wat serieuzer van toon is dan zijn voorgangers.
Biografie
Mike Ferrio groeit op in het noorden van de staat New York, maar verlaat na de middelbare school al direct zijn vaders boerderij, omdat hij geen toekomst ziet in het zware boerenleven.
In de tachtiger jaren speelt hij een tijdje voor roadie bij bands als The Butthole Surfers, The Saints en The Lunachicks, voordat hij het aandurft om zelf liedjes te gaan schrijven.
Een jonge Mike Ferrio

Een jonge Mike Ferrio

Hij besluit dan om in de voetsporen te treden van zijn grootvader, een banjo-speler uit Cork in Ierland, en richt samen met de eveneens uit Ierland afkomstige zingende drummer Tom McCrum en wat vrienden Tandy op.
De naam van de band is overigens niet genoemd naar een verloren gegaand computermerk, maar naar een karakter uit het boek “Winesburg, Ohio” van de schrijver Sherwood Anderson.
In 1995 bestaat Tandy naast Mike en Tom uit Mary Faster op basgitaar, Dan Arthurs op mandoline en buurman Jay Sherman Godfrey, bekend van The World Famous Blue Jays en They Might Be Giants, als gitarist.
Tandy in 1997

Tandy in 1997

Tandy 1997
In 1997 wordt het debuut “Tandy” opgenomen in Willie Nelson’s Cut n/ Putt studios in Perdenales, Texas en uitgebracht in een beperkte oplage van maar 1000 exemplaren op Townes Van Zandt’s Tomato Records. De productie is van Kevin Eggers en Robert Earl Keen’s gitarist Rich Brotherton doet ook mee op het album.
Tandy met in het midden celliste Sibel Ferat

Tandy met in het midden celliste Sibel Ferat

De band wordt na dit album uitgebreid met Miss Darlene (Snow) op viool en Sibel Ferat op cello. Het groeps- geluid wordt daardoor wat orchestraler, maar bevat nog steeds veel keltische elementen. Met “Some Summers Day”, grotendeels in 1998 opgenomen, maar pas in mei 1999 uitgekomen, zet Tandy een grote stap voorwaarts. Dave Hamburger speelt mee op dobro, Peter Mattei op accordion en George Rush is de nieuwe basgitarist. Kelly Willis, toch een grote naam, zingt samen met Mike op “Shine”. Het album bevat verder in “Facing Winter (Alone Again)”, “Far From Home” en “Ship to Shore” nog opvallende liedjes. Ook bevat het in “Questioningly” een verrassende cover van The Ramones. De productietaken worden op zich genomen door Albert Caiati en Mike Ferrio. Het album trekt behoorlijk de aandacht, vooral dankzij de promotie van het verzendtehuis Miles of Music.
Tandy in 1998

Tandy in 1998

Markttechnisch is het dan geen sterke zet om in september van datzelfde jaar “Liechtenstein’s Oriole” uit te brengen. Toch beschouw ik dit album voorlopig als Tandy’s hoogtepunt. De plaat bevat prachtige momenten met “Pictures of China”, een terugblik op Mike’s jeugd, en “Ted”, “I Signed a Circle” en “You I’ll Be Following”. Huppelende pop- en folksongs als “The District Doctor en het aan Darlene Snow opgedragen “Hey, Darlene” en de prachtige bluesy uitvoering van “Lorna Boy”, waarop de in 2002 overleden folk-legende Dave Van Ronk meezingt.
Tandy t.t.v. "Liechtenstein's Oriole"

Tandy t.t.v. "Liechtenstein's Oriole"

“Liechtenstein’s Oriole” is niet alleen voer voor ornithologen – vergeef me de woordspeling – maar voor mij het beste dat het jaar 1999 te bieden had. Tandy bestaat dan uit Mike Ferrio, Tom McCrum, Miss Darlene, Sibel Ferat en Jay Sherman-Godfrey. Charlie Gordiano (accordion, piano en orgel), Albert Caiati (percussie), George Rush (bas), Dave Hamburger (dobro en lap steel) bieden ook nog de helpende hand. De productie neemt Mike zelf voor zijn rekening.
tandytour2000
“Liechtenstein’s Oriole” valt ook goed bij het Europese americana-publiek. De groep doet in 2000 een tour door het Verenigd Koninkrijk, Tom McCrum’s vaderland Ierland en doet zelfs het Europese vasteland aan voor twee optredens: één in het Belgische Leuven en een optreden in de enige, echte honky-tonk in Nederland, de Tom Tom Club in Heythuysen. Bij die gelegenheid zie ik Tandy voor het eerst en maak kennis met de groepsleden. Ondertussen hebben Drew Glackin , op lap-steel, acoustische en elektrische gitaar en ook bekend als bassist van The Silos, en Scott Yoder (o.a. Amy Rigby Band, Florence Dore en Star City) op basgitaar een stek gevonden binnen Tandy.
Het is ondertussen 2001 en van Tandy komt “The Bloodroot Transcriptions” uit. Mike Ferrio deed voor deze plaat inspiratie op bij de 19e eeuwse filosoof-schrijver, maar ook banjospeler Louis Green; één liedje draagt ook de naam van deze man. Deze vierde Tandy cd bevat een ander groepsgeluid dan voorheen, de dames zijn in blijde verwachting en uit de groep getreden, al speelt Sibel Ferat nog wel mee op de plaat. De folky invloeden zijn dan ook grotendeels verdwenen, wel komen op twee nummers “Becky California” en “True Fine Love” ineens exotische instrumenten als tabla en sitar om de hoek kijken; gespeeld door gastmuzikanten Chris Rael en Deep Signh, beiden van de groep Church of Betty. Andere gastbijdragen zijn er van Malcolm Holcombe, die meezingt op de blues-rocker “Fidelis” en het melodieuze “The Truth Is Better Than a Lie”. Ook van de partij is Mike Lavdanski van het uit Pennsylvania afkomstige Frog Holler; een groep waarmee Tandy innige vriendschapbanden onderhoudt. Lavdanski speelt banjo op de liedjes “Louis Green” en het vrolijke “Might Shine Again”. De enhanced cd bevat verder een multi-media gedeelte met wat live-opnamen. Op het beste liedje van de cd, “The Stations”, spelen overigens geen gastmuzikanten mee.
“The Bloodroot Transcriptions” werd in Nederland onder de aandacht gebracht door Sonic Rendezvous. De groep maakte voor de tweede keer een bezoek aan Nederland en trad op in Heythysen, Leiden, Heeze en in de Amsterdamse Maloe Melo tijdens het A2A-Festival. Singer-songwriter Jim Roll speelde in Tandy’s voorprogramma en viel in voor Scott Yoder op basgitaar.
tandykleur2000
In 2002 komt er geen nieuwe Tandy cd uit, maar wel een verzameling, genaamd “Lowdown 1997-2002”. Het schijfje bevat nummers van de in eigen beheer uitgebrachte albums, t.w. vier van “Some Summer’s day”, zes van “Liechtenstein’s Oriole” en vier van “The Bloodroot Transcriptions”. Daarnaast staan er nog twee “nieuwe” liedjes op dit bij het New-Yorkse Gammon Records uitgebrachte carrière-overzicht, namelijk een nieuwe versie van “Eastern Mountain Birds” (eerder op “Tandy”) en een met Jim White opgenomen coverversie van America’s hit “Sister Golden Hair”. Op deze laatste twee nummers heeft Bruce Martin (speelde ooit bij de Tom Tom Club) de plaats achter de drumkit ingenomen van oorspronkelijk lid Tom McCrum.
Over het eind 2003 verschenen “To a Friend”:

”Mike Ferrio en zijn maten hebben de afslag folkpop achter zich gelaten en concentreren zich op deze CD op melancholische alt.country met popinvloeden. De limited edition van “To a Friend” (maar 500 exemplaren) is daarom een mooie, dromerige plaat geworden, die je alleen al om CD-hoes en artwork zou moeten kopen”
.
Alt. Country-icoon Steve Earle gaf Tandy een steuntje in de rug door in de Mojo met bewonderende woorden te spreken over “To A Friend”.
Waarschijnlijk zal Steve Earle ook zijn bewondering uitspreken over “Did You Think I Was Gone?”, eind oktober 2005 uitgekomen op Yellow Slipper Recordings.
Wiebren Rijkeboer schreef in zijn recensie (****) op Alt Country NL over “Did You Think I Was Gone?” : “Dit is een donker, diep en krachtig album”
Het hoofdstedelijke Lucky Dice bekroonde het album tot CD van de maand december. Sandra Zuidema schreef: “De tempowisselingen en arrangementen op dit album zijn absoluut niet voor de hand liggend, maar als je de plaat een paar keer hebt geluisterd kom je tot de conclusie dat alles op zijn plaats valt en dat hij bij elke luisterbeurt dieper onder je huid kruipt”.
Na het goed ontvangen “Did You Think I Was Gone?” kwam er meer interesse voor Tandy. Lucky Dice ging de distributie in Nederland doen en organiseerde een korte tournee voor Mike Ferrio in maart 2006. Als onderdeel van die tournee trad Mike ook op in het KRO radioprogramma American Connection en werden er opnamen gemaakt voor de BRTO radio in Bergen op Zoom.
In november 2006 volgde er een uitgebreide tournee door Nederland van Tandy met als hoogtepunt een optreden tijdens Roots of Heaven. Tandy bestond toen uit: Mike Ferrio, Drew Glackin en op drums Konrad Meisner, geleend van The Silos. Op bas werd de sympathieke Deventenaar Erik van Loo ingehuurd, een bekende van Drew van Willard Grant Conspiracy. Van Loo is in Nederland bekend van o.a. The Blue Guitars.
In de zomer van 2007 werden “To A Friend” en “Did You Think I Was Gone?” als dubbelalbum opnieuw uitgebracht door het kleine New Yorkse label 00:02:59; bekend van Willie Nile en Matthew Ryan.
In april 2007 werd de compilatie “There’s A Hole In Heaven Where Some Sin Slips Through” met songs van Townes van Zandt uitgebracht bij Glitterhouse Records. Mike Ferrio covert samen met Jim White het prachtige “To Live Is To Fly”
Eind 2007 meldde Mike Ferrio dat hij wel een aantal songs op de plank had liggen, maar dat hem op dat moment het geld ontbrak om ze op plaat uit te brengen.
Op 5 januari 2008 sloeg het noodlot toe voor gitarist en lapsteel speler Drew Glackin; hij overleed in een New Yorks ziekenhuis op 44-jarige leeftijd.
In 2008 en 2009 bleef het angstig stil rond Tandy. Mike Ferrio trad soms solo of met leden van de band van producer Eric “Roscoe” Ambel, oa. op het Drewstock Festival
Begin 2010 meldde platenmaatschappij 00:02:59 dat Tandy bezig is aan een nieuw album en dat er een demo te beluisteren is van het nummer “Heaven In The Haze via deze link.
Op 20 oktober 2010 treedt Mike Ferrio met band op tijdens CMJ in New York. Tandy is ter ziele, Good Luck Mountain is geboren.
Ronald Vos, januari 2010.
Nieuws

05-05-2015: Opnamen van “Person To Person” van  Good Luck Mountain in Brighton (08-03-2015):

 

Overige opnamen van Mike op You Tube: “Maps Of The Moon” (with Jack Harris); “The Sea Wall” (Brighton 08-03-2015); “Even Song” (Stourbridge, 06-03-2015).

09-02-2015: Poster van tournee van Good Luck Mountain in de UK.

15-12-2014: Na het uitkomen van “Too” in de UK zijn de eerste, lovende recensies binnen. Zie de sites van Americana UK en American Roots UK. Ook is “Too” nu verkrijgbaar bij Wow HD.
20-10-2014: “Good Luck Mountain Too” komt op 24 november 2014 in het Verenigd Koninkrijk uit op het kleine At The Helm Records uit Brighton. Kijk hier voor de artiestenpagina.

 

"Good Luck Mountain too" (2014)

 

30-07-2014: Na twee jaar gevuld met werken en af en toe een sporadisch optreden heeft Mike Ferrio eind juni een nieuw album op ons losgelaten, t.w. “Good Luck Mountain too”.  Op 29-07 ontving ik de CD-versie en na ettelijke luisterbeurten kan gezegd worden dat “GLM too”, dat 12 tracks bevat, stilistisch gezien veel lijkt op zijn voorganger. Tekstueel gezien speelt de natuur weer een grote rol, waarbij de toonzetting natuurlijk, gezien het thema van “Good Luck Mountain”, een stuk optimistischer is.  Onder de negen liedjes met een kop en staart, drie zijn enkel instrumentaal,  zijn er drie die zich op de voorgrond plaatsen, t.w. #3 “World Turns”, #7 “Maps Of The Moon”, dat Mike samen schreef met Ana Egge, en #9 “Angels”. “GLM too” is een mooie, en net als zijn voorganger,  maar niet direct toegankelijke plaat. Geeft het de meer dan drie luisterbeurten de tijd voordat je een oordeel velt. Dat oordeel zal dan zeer positief uit kunnen vallen, want met name de prachtige arrangementen zullen je gaan opvallen.  “GLM too” zou een eindpunt kunnen zijn op een weg die Mike Ferrio zo’n tien jaar geleden insloeg met “Providence” en “Epitaph/The Fever Breaks” van “To A Friend”; zeer sfeervolle songs die in hun arrangementen aanleunen tegen “prog rock”, m.a.w. Mike Ferrio maakt op “GLM too”al lang geen springerige folk (“Hey Darlene”) en geen broeierige rock (I’m The Werewolf”) meer.

Onder de artiesten die meewerkten aan “GLM too” zijn er veel die ook een rol hadden op het debuut van Good Luck Mountain project; na de eerder genoemde Ana Egge o.a. Konrad Meissner (drums), Jason Mercer (bass, banjo), Matt Mays (vocals), Malcolm Holcombe (vocals), Lucy Hillier (viola), Dave Chernis (guitars) en het The Mastersons duo Eleonor Whitmore (violin, mandolin, vocals) en Chris Masterson (electric guitars, mandlin, vocals). De CD is te bestellen via www.goodluckmountain.com

18-05-2012: Bij Americana UK vind je een kort interview met Mike Ferrio n.a.v. het ontstaan van Good Luck Mountain.

10-03-2012: Mike Ferrio is te horen op de nieuwe Cd van zijn vriend Jim White. De sleeve van “Where It Hits You” vermeldt onder “solo guest appearances” : Mike Ferrio (Tandy) acoustic guitars, vocals.
2-1-2012: “Good Luck Mountain” vindt men terug op enkele eindejaarslijsten over 2011: plaats 14 bij de Euro Americana Chart en plaats 18 bij het Real Roots Café.
12-10-2011: Aan de vooravond van Mike Ferrio’s tournee over de Britse eilanden brengt Uncut een lovende (vier sterren) recensie van “Good Luck Mountain”: “It’s a warm, elegiac record built around Ferrio’s gently expressive voice, acoustic guitar and some lovely string arrangements.” Meer is terug te vinden in editie 174 van november 2011.
Volgens de website van de Schotse band The Sunshine Delay wordt Mike bij zijn optreden in Edinburgh op 16 oktober, naast Ana Egge, begeleid op gitaar door Sunshine Delay’s Iain Barbour. Iain maakte in 2004 tijdens zijn tournee door het Verenigd Koninkrijk deel uit van Tandy. In Edinburgh is ook  de geweldige multi-instrumentalist Pat McCarvey van de party. McGarvey speelt een speelde in Southern Tenant Folk Union (check hun albums!) en The Coalporters. Pat McGarvey mailde me in het verleden dat hij een groot fan van Mike en zijn werk is.

 

 

9-10-2011:Al eerder berichtten wij u over de Engelse tournee die Good Luck Mountain gaat houden. Van 14 oktober t/m 3 november treedt hij op o.a. in Aberdeen, Edinburgh, Londen en Brighton. Daar zijn nu een groot aantal Ierse optredens aan toegevoegd: van 6 t/m 19 november bevindt hij zich op het Ierse vasteland. Met uitzondering van de eerste optredens treedt hij op in een duo-package met Ana Egge.
17-08-2011: De eerste op papier afgedrukte recensie van “Good Luck Mountain” is te vinden in de nieuwe “Heaven” (jg 13, #5) op pagina 29. Recensent Marcel Haerkens sluit af met “Een triest maar wonderschoon nieuw hoofdstuk in de continueing story  van een uitzonderlijk liedjessmid.”
08-07-2011: “Good Luck Mountain” is terug  in de Euro Americana Chart van juli 2011, nu op plaats 11.
15-06-2011: Goed twee-en-een half maand na uitkomen krijgt het project Good Luck Mountain van songwriter Mike Ferrio de ondersteuning in Nederland die het verdient. “Good Luck Mountain” (de plaat) werd als “album van de maand juni”  vermeld in de nieuwsbrief van het Nederlandse Lucky Dice Music en kreeg een prominente plaats op hun website. Sandra Zuidema van Lucky Dice schrijft “Good Luck Mountain” is een bloedstollend album geworden waar je niet omheen kan”.

Ondertussen heeft Mike Ferrio een nieuwe website goodluckmountain.com gelanceerd, alsmede een facebookpagina.

28-04-2011: Nog een opname van de record release party van Good Luck Mountain op 12-04-2011. Het betreft deze keer het prachtige “The Seven Sisters”.

Op de website van 00:02:59 Records ook de aankondiging van een tournee van Good Luck Mountain in oktober 2011 op de Britse eilanden. Dus misschien is er ook wel kans op een aantal shows in Nederland.
14-10: Aberdeen, The Lemon Tree; 16-10: Edinburgh, The Village; 18-10: Stanley, South Causey; 19-10: Londen, The Green Note; 23-11: Brighton, The Prince Albert; 24-11: Nottingham, The Maze en 25-11: Leicester, The Maze.


Bekijk een video van het goedklinkende ” Heaven In The Haze opgenomen tijdens de record-relaese party van Good Luck Mountain op 12-04-2011


 

14-04-2011: Op de Facebookpagina van Mike Ferrio vind je enkele foto’s van het optreden van Good Luck Mountain op de record-release party van het nieuwe album gehouden op 12 april 2011 in The Living Room New York City.
Good Luck Mountain Record Release party 12-04-2011 in The Living Room NYC

Good Luck Mountain Record Release party 12-04-2011 in The Living Room NYC

09-04-2011: ” Good Luck Mountain” bevindt zich op stek vijftien (Top 25) van de vernieuwde Euro Americana Chart van april 2011.
30-03-2011: Op de hoofdpagina van Ron’s Alt Country vindt u een recensie van ” Good Luck Mountain. De officiële releasedatum in de USA is 12 april 2011. Beschrijvingen van de band en plaat vindt u op de website van 00:02:59 Records.
Tracklist:
1. Softly Tonight
2. The Seven Sisters
3. More Than A Feeling
4. Requiem For Andrew
5. On Faith
6. Heaven In The Haze
7. On Returning
8. Wayward Blues (te beluisteren op 00:02:59 Records website als widget)
9. The Perfect Circle
Hieronder de cd-cover en een publiciteitsfoto van Mike Ferrio (met baard!).
Good Luck Mountain - "Good Luck Mountain" 00:02:59 Records (2011)

Good Luck Mountain - "Good Luck Mountain" 00:02:59 Records (2011)

Mike Ferrio 2011

Mike Ferrio 2011

21-03-2011: Het debuut van Good Luck Mountain zit er aan te komen. Binnen een week valt er een recensie te verwachten op Ronsaltcountry. Ondertussen moeten we het doen met  vaag regisseerde opnamen van het prachtige ” Requiem For Andrew” (Ik twijfel of dit wel de juiste titel is?) opgedragen aan de in 2008 overleden Drew Glackin, o.a. gitarist van Tandy.
en van “I’m The Werewolf”, een oude Tandysong.
Meer Good Luck Mountain opnamen van een concert op 12 januari 2011 vind je op You Tube: “Desire”, “On a Hill”, “On Faith” (nieuw), “Heaven In The Haze” (nieuw), “Evensong” en “Bait”
12-02-2011: Platenlabel 00:02: 59 meldt dat het Good Luck Mountain album binnen twee maanden zal verschijnen.
22-12-2010: Al een poosje beschikbaar op You Tube: “On Faith” van Good Luck Mountain tijdens CMJ New York op 20-10-2010:
4-11-2010: Na persoonlijk contact met Mike Ferrio het volgende nieuws:
Mike verklaart dat hij Tandy startte samen met drummer Tom McCrum en dat ze echt een band vormden.  Tom verliet de band, maar Drew Glackin kwam erbij en Tandy bleef als band bestaan. Toen Drew in 2008 kwam te overlijden, wilde Mike niet meer muzikaal verder. Na verloop van tijd besefte Mike dat hij opnieuw moest starten, maar dan niet meer onder de naam Tandy. Good Luck Mountain was geboren.
Aan Good Luck Mountain op de plaat werkten mee: Mike Ferrio, Konrad Meissner, Jason Mercer, Matt Mays, Ana Egge, David Chernis, Sibel Firat en Malcolm Holcombe.
Mike zegt verder over de plaat: It’s an ensemble recording and it was a joy to make. It’s a very personal trip for me”
30-10-2010: Een foto en video van Mike Ferrio met Good Luck Mountain en met Ana Egge als gaste tijdens CMJ in The Living Room in New York op 20-10-2010. In Good Luck Mountain duidelijke herkenbaar op drums Konrad Meissner (The Silos, Tandy)
Good Luck Mountain op CMJ in The Living Room  op 20-10-2010 met Mike Ferrio (voorheen Tandy) en Ana Egge als gaste.

Good Luck Mountain op CMJ in The Living Room op 20-10-2010 met Jason Mercer, Mike Ferrio (voorheen Tandy), Konrad Meissner, Ana Egge (gast) en Matt Mays

17-10-2010: Op 20 oktober treedt Mike Ferrio tijdens CMJ in New York  in The Living Room op onder de naam Good Luck Mountain i.p.v. Tandy. Nader nieuws volgt.
02-01-2010: Om het nieuwe jaar gelijk maar goed te beginnen: er komt in 2010 een nieuw album van Tandy uit. Een voorloper, de hele mooie demotrack “Heaven In The Haze”, is te beluisteren op de site van platenmaatschappij 00:02:59 als “exclusive stream of the week”. Tandy’s laatste album “Did You Think I Was Gone?” dateert al weer van eind 2006.
21-10-2009: Volgens Ana Egge, die in het verleden meezong op “To A Friend”, gaat het goed met Mike Ferrio; hij treedt nog met enige regelmaat – al of niet met band – op en woont en werkt in “upstate” New York.
14-05-2009: Mike Ferrio solo in “The Living Room”in New York op 5 oktober 2008
16-04-2009: Op de site van Drewstock is een CD te bestellen met opnamen van de eerste aflevering van het Drewstock Festival 2008, gehouden ter nagedachtenis aan Drew Glackin, multi-instrumentalist van Tandy, gestorven januari 2008. Op de CD staat ook een rockende live-uitvoering van “Bait” van Tandy, waarschijnlijk Mike Ferrrio met Eric Ambel op gitaar, Konrad Meisner op drums en een bassist en keyboardspeler. Op 12 en 13 september 2009 zal de tweede editie van Drewstock plaatsvinden. Zie ook Drewstock op MySpace.
09-01-2009: Mike Ferrio’s song “Home” werd gebruikt in de aflevering van Grey’s Anatomy van donderdag 8 januari in de Verenigde Staten (ABC Televisie).
20-07-2008: Een half jaar na zijn onverwachte dood staat Drew Glackin nog volop in de aandacht. Zo spelen The Silos op woensdag 23 juli een tribute show in de Continental club in Austin, Texas. Op 21 september 2008 is er zelfs Drewstock in de Riverside Bar & Grill in het plaatsje Easton in Pennsylvania. Onder de banner “A Musical Tribute to the life and talent of Andrew “Drew” Glackin ” betonen 13 bands eer aan Drew Glackin. De volledige lijst vind je hier, maar dat men onder de deelnemende bands Tandy, The Silos en The Jack Grace Band kunt vinden is duidelijk.
30-03-2008: Sinds begin maart is de website van Tandy vernieuwd. Bezoek www.yellowslipper.com
02-03-2008: Eindelijk is er een You Tube filmpje beschikbaar van Tandy. Via deze link ga je direct naar “Person to Person”, opgenomen op 5 oktober 2007 in de Prince Albert in Brighton (UK). Mike Ferrio speelde hier met Konrad Meissner en Mary Lee Kortes. Het betreft hier wel amateuropnamen.
Op de website van de Engelse The Koan Brothers vind je audio-opnamen van het gehele hierboven beschreven concert van Tandy. Bovendien zijn alle zestien tracks te downloaden op MP 3 formaat.
Tracklist: Home – Desire – Person to Person – I’m the Werewolf -Bait – Evensong – The District Doctor – True Fine Love – Ship to Shore – New Candy Necklace – On a Hill – Rank Stranger – Truth is Better Than a Lie – Pictures of China – Ted – To a Friend
05-02-2008: Multi-instrumentalist Drew Glackin, vooral bekend van Tandy en The Silos, overleed exact een maand geleden op 44-jarige leeftijd.
Op woensdag 13 februari wordt Drew geëerd in het Texaanse Denton door een gelegenheidsband bestaande uit Brent Best (The Drams, Slobberbone), Scott Danborm (Centro-matic, South San Gabriel), Matt Pence (Centro-matic, South San Gabriel) en Seth Rothschild (Quarry Hill, Gingersol). Drew Glackin was bij zijn leven een enorme fan van Cento-matic.
Vier dagen later, op zondag 17 februari, vindt er in thuishaven Brooklyn, New York een tribute plaats met zo’n beetje alle bands en artiesten waarbij Drew de laatste jaren een plekje vond: The Silos, Tandy, Jack Grace Band, Chris Mills, Chip Robinson ( The Backsliders), A Don Piper Situation, Feathermerchants, Quarry Hill, Brad Roberts (Crash Test Dummies) en vele anderen.
27-01-2008: De Tandy cd’s zijn momenteel in aanbieding bij Lucky Dice NL: “Did You Think I Was Gone?” € 9,90 ; Het geweldige “Lichtenstein’s Oriole € 6,90 ; “Some Summer’s Day” € 5,00 ; “Tandy” € 9,90 en “The Lowdown 1997-2002” € 12,90.
06-01-2008: Droevig nieuws om het jaar mee te beginnen. De zeer vriendelijke en kundige lap-steel gitarist/bassist Drew Glackin van Tandy/The Silos is overleden. Sinds nieuwjaarsdag lag hij in coma. Drew Glackin werd 44 jaar.
Een bericht van zijn My Space pagina: After feeling ill on Wednesday, Drew took himself to the emergency room where he collapsed, and then while in the ICU his heart stopped twice. He fell into a coma and was left in a vegetative state. His family has decided to take him off of life support. I wish there was better news but life at times is filled with iniquities
Onze gedachten zijn dan ook bij Drew en zijn familie.
Een heel mooi bericht over Drew Glackin van de hand van Bart Ebisch en Jan van Doorn vind je op de pagina van Hanx.
Drew mailde me in december nog dat hij van plan was voor zijn vijftigste een solo-cd te maken. Een eerste product hiervoor is te horen op zijn My Space pagina. Een prachtige slide-show van Drew vind je op de My Space pagina van Little Deb.
Op de website van Crossroads heeft Jos van den Boom de opnamen geplaatst van de Crossroads-sessie van Drew met Tandy en The Silos van 28 november 2006. Bezoek Crossroads Acoustic Live op www.crossroadsradio.nl en www.altcountrycooking.nl (3e uur).
Zie ook In Memory of Drew Glackin met foto’s van Drew and blogs.
01-08-07: Mike Ferrio van Tandy komt eind september weer naar Europa. Samen met de Amerikaanse zangeres Mary Lee Kortes, bekend van Mary Lee’s Corvette, komt hij voor een serie shows naar het Verenigd Koninkrijk. Ze spelen het eerst samen op 27 september in The Village in het Schotse Edinburgh. De Britse tournee eindigt op 9 oktober in The Tyne in Newcastle. Het volledige overzicht vind je hieronder:
27-09-07: The Village, Edinburgh – 28-09-07: The 13th Note, Glasgow – 29-09-07: The Pilgrim, Liverpool – 30-09-07: Katie Fitzgeralds, Stoubridge – 03-10-07: The Musician, Leicester – 04-10-07: The Maze, Nottingham – 05-10-07: TBA, Brighton – 06-10-07: TBA, Londen – 07-10-07: TBA, Portsmouth – 08-10-07: Middlesborough University, Middlesborough – 09-10-07: The Tyne, Newcastle.
20-07-07:  Het kleine Amerikaanse label 00:02:59 van Abe Bradshaw brengt op dinsdag 24 juli officieel een bundel uit met de Tandy albums “To A Friend” en “Did You Think I Was Gone?”. De albums zijn opnieuw gemasterd en bevatten beide een extra track. “To A Friend” heeft een andere hoes gekregen en bevat als bonustrack “Hello Old Friend”. “Did You Think I Was Gone?” bevat, volgens de informatie van 00:02:59, als bonustrack een remix van “Misery Boys”, uitgevoerd door Jay Braun & Russell Simins. De distributie verloop via RED. De releaseparty vindt plaats op 24 juli in The Living Room in New York. De prachtig opgestelde mailing over Tandy bij 00:02:59 van Abe Bradshaw lees je hier.
Op de website van 00:02:59 is het dubbelalbum al te koop voor $ 18. In Nederland is deze re-release na 27 juli te verkrijgen via Lucky Dice.
Tandy is nu ook actief op MySpace en te bereiken via URL www.myspace.com/abandcalledtandy
03-06-07: Mike Ferrio mailde dat de Tandy albums op 24 juli 2007 defenitief zullen worden heruitgebracht op het kleine Amerikaanse label 00:02:59 van Abe Bradshaw. Zo zullen ” To A Friend” en “Did You Think I Was Gone?” op deze manier een fatsoenlijke Amerikaanse release beleven. Verder meldde Mike dat hij een flink aantal nieuwe liedjes op de plank heeft liggen, maar dat hem op dit moment het geld ontbreekt om een nieuwe schijf uit te brengen.
14-04-07: Meer informatie over de Townes Van Zandt tribute die op 20 april 2007 gaat uitkomen. De schijf heet “There’s A Hole In Heaven Where Some Sin Slips Through” en is ter herdenking van de Townes’ dood van tien jaar geleden. Mike Ferrio van Tandy betuigt samen met compaan Jim White Townes eer met een vertolking van ” To Live Is To Fly”. De verdere tracklisting is (met een * als de versie nog niet eerder was uitgekomen):
01. Knife In The Water – Two Girls* 02. Steve Wynn & The Mircale 3 – Lungs* 03. Willard Grant Conspiracy – If I Needed You* 04. Tindersticks – Kathleen 05. Johnny Dowd – Brandnew Companion* 06. Paal Flaata – Waiting Around To Die 07. Michael J. Sheehy – St.John The Gambler* 08. Chris & Carla – Nothin* 09. Christian Kjellvander – Heavenly Houseboat Blues 10. Marah – You Are Not Needed Now* 11. The Walkabouts – Snake Mountain Blues* 12. Jim White & Mike Ferrio – To Live Is To Fly* 13. Nacho Vegas – Que Te Vaya Bien, Miss Carrusel 14. Jon Langford & Sally Timms – White Freightline Blues* 15. Ben Weaver – Highway Kind* 16. David Munyon – Snowin’ On Ration 17. Gary Heffern & The Walkabouts – Sanitarium Blues
De schijf zal uitgebracht worden via Glitterhouse Records.
14-02-07: Mike Ferrio begint morgen, donderdag 15 februari, aan een tournee aan de westkust van V.S. . De start van de tour is in Seattle. Het laatste optreden vindt plaats op zondag 25 februari in het zuidelijke San Diego. Mike wordt ondersteund door Konrad Meisner op drums.
21-01-07: Een recensie van “All The Money” van Grainne Ryan, met Drew Glackin van Tandy op (lap steel) gitaar, vind je op de website van Alt Country NL van de hand van Leo Kattestaart. Lees hem hier.
10-01-07: Het mooiste optreden van de Tandy tournee van november 2006 was waarschijnlijk dat in de Frits Philips zaal in Eindhoven op 27 november. Tot mijn schande is bij mij nu pas een prachtige recensie onder ogen gekomen op folkforum.nl Lees de recensie hier. Ook van het optreden in de Blue Shell op 30 november in het Duitse Keulen vind je een recensie. Lees het hier.
10-01-07: Drew Glackin is niet alleen een zeer goede muzikant, een aimabel mens en natuurlijk bandlid van Tandy. Een groot deel van het jaar is hij aan het werk als production manager van de Central Park Summer Stage in New York. Daarnaast speelt hij natuurlijk ook in The Silos en de Jack Grace band en doet hij mee als gastmuzikant bij vele artiesten, w.o. Willard Grant Conspiracy, C. Gibbs, The Hold Steady, Graham Parker, Crash Test Dummies, Jim Roll, Jonathan Rundman, Tom Freund, Michael Shelley, Hazeldine en Susan Tedeschi. Nu is er een prachtige CD uit van een Canadese singer-songwriter die luistert naar de naam Grainne (spreek uit: grawn-ya) Ryan. Haar schijfje “All The Money” is een aanrader en niet alleen vanwege het prachtige gitaar en pedal-steel werk van onze Drew. Bezoek haar My Space pagina en luister eens naar “What U R to Me”, “Souls and Shoes”, “Cotton Candy” en “Brace Yourself” of bezoek haar website www.grainneryan.com .
10-12-2006: Na een aantal prachtige optredens zit het er voor Tandy op. Zie de foto’s en let op de “Liar-poster” op de drumkit van Konrad Meisner bij het Roots of Heaven Festival.
Sessie Crossroads, Bergen op Zoom, 28-11-2006
Ad van Meurs presenteert … Tandy, Eindhoven, 27-11-2006
Roots of Heaven, Haarlem, 26-11-2006
26-11-2006: Er staan twee recensies online over de Tandy-concerten van de afgelopen week: Leo Kattestaart schreef zeer lovend over het concert in het Paard in Den Haag van vrijdag 24 november voor Alt Country NL en Jan Janssen van het Real Roots Cafe al eerder over het concert bij Roepaen op zondag 19 november.
25-11-2006: Tandy cd’s “To A Friend” en “Did You Think I Was Gone” in USA waarschijnlijk uitgebracht via 00:02:59 label.
Volgens Mike Ferrio worden de de laatste twee Tandyalbums, “To A Friend” (nu “out of print”) en “Did You Think I Was Gone” in de USA waarschijnlijk uitgebracht via het kleine 00:02:59 label. Bij dit kleine label uit Brooklyn, NY zijn recentelijk ook de laatste albums uitgebracht van Willie Nile, Matthew Ryan en Matt Mays & El Torpedo.
25-11-2006: Hieronder enkele foto’s van het optreden in het Paard van vrijdag 24 november 2006:
23-11-2006: Tandy is in Nederland! Verrassend is de aanwezigheid van Erik van Loo op basgitaar. Erik speelde als gastbassist o.a. bij Steve Wynn & The Miracle 3, Willard Grant Conspiracy en in het verleden in de onvolprezen Deventer groep The Blue Guitars. Erik voegde zich bij Mike, Drew en Konrad voor de optredens van het afgelopen weekend in respectievelijk Venlo, Ospel en Ottersum (Roepaen). Vooral in de Roepaen-show raakte de band al aardig op drift en leverde Erik een behoorlijk aandeel in het groepsgeluid.
Dinsdag 21 november liet Tandy in Laage Vuursche een prachtig optreden zien bij Concert In The Woods. Drew Glackin excelleerde op lap-steel en Erik van Loo had voor het eerst zijn contrabas meegenomen.
Hieronder enkele foto-impressies:
Tandy bij Logjam Concerts in Ospel op zaterdag 18 november.
Tandy in een prachtige ambiance bij CP Roepaen in Ottersum op zondag 19 november.
Tandy bij Concerts In The Woods op dinsdag 21 november 2006.
03-10-2006: Jay Sherman-Godfrey speelde een tijdje in Tandy en ook bij Laura Cantrell. Nu heeft hij een hooggewaardeerde EP uit met als titel “Twoscore”. Lees de recensie bij Alt Country NL of bezoek zijn website of zijn MySpace -pagina.
30-04-2006: Bij het Real Roots Cafe een interview met Walter Salas-Humara van The Silo’s, de groep waarin Tandy-lid Drew Glackin bassist is. Het is dan ook niet vreemd dat de naam van Drew valt in het interview en dat er wordt gerefereerd naar Tandy’s “Did You Think I Was Gone?”. Lees het interview hier.
21-04-2006: Er is een prachtige Tandy webpage toegevoegd op de Lucky Dice site. Kijk hier
14-04-2006: Eindelijk is er dan ook een recensie van “Did You Think I Was Gone?” te vinden in muziekmagazine OOR. Op pagina 90 schrijft Geert Henderickx “Alleen al Mike Ferrio’s verweerde stem en beteugelde zangstijl geven iets dwingends aan de weer net iets origineler uitpakkende opvolger “Did You Think I Was Gone?”, waarop de noodlottige sfeer van The Handsome Family wordt gekruist met het knoestige geluid van The Gourds.
13-03-2006: Ook van het optreden bij “In The Woods” zijn er een paar, niet al te beste, foto’s:
12-03-2006: Leo Kattestaart schreef voor Alt Country NL een verslag van het in-store optreden bij Plato in Den Haag. Lees het hier. De bij het artikel geplaatste foto is er een van de Plaatboef-sessie.
06-03-2006: Onder de titel “Mike Ferrio komt voorbij” schreef Wim Boluijt voor www.hanx.net een aardige sfeerimpressie over het bezoek van Mike aan de studio van de BRTO, waarbij ook de enorme betrokkenheid bij de muziek van de “Crossroads”-radiomakers niet onderbelicht blijft. De
05-03-2006: Hieronder wat foto’s van de radio-opnamen en de in-stores in Den Haag en Amsterdam. Een deel van de foto credits behoort toe aan Coen Ossenblok.
03-03-2006: Prachtig zijn de opnamen gemaakt voor het radioprogramma American Connection , dat wordt uitgezonden op zaterdag 4 maart tussen 18.00 en 20.00 uur op Radio 2. Mike Ferrio speelde respectievelijk “Home” van “To A Friend” op mandoline en “I’m A Werewolf” en “Evensong” van “Did You Think I Was Gone?” op gitaar.
Overigens is “Did You Think I Was Gone?” sinds donderdag 2 maart 2006 officieel verkrijgbaar in Nederland. Met dank aan Lucky Dice Music.
18-02-2006: Nieuwe recensies van “Did You Think I Was Gone?” kun je lezen op de sites van Americana UK; een mager zesje met als kop “Luxurious Americana with a hidden black heart”, en in de nieuwe Heaven (jg 2006-2); op pagina 30 vind je een korte recensie met als strekking: “Did You Think I Was Gone?” is in ieder geval de zesde voltreffer op rij van de band en waarschijnlijk hun beste en avontuurlijkste CD tot nu toe”. De waardeling is er een van 3 ½ ster.
10-01-2006: Ook op de eindejaarslijst van Rootstime, onze nieuwe vrienden uit België, heeft “Did You Think I Was Gone?” een ereplaatsje gevonden en wel op drie.
De top vijf luidt:
1. Thomas Denver Jonsson – “Barely Touching It”
2. Eliza Gilkyson – “Paradise Hotel”
3. Tandy – “Did You Think I Was Gone?”
4. Ry Cooder – “Chavez Ravine”
5. Grayson Capps – “If You Knew My Mind”
Klik hier voor de gehele lijst en ga door naar “Jaarlijsten Rootstime”
08-01-2006: Zeer positief is ook de recensie op www.rootstime.be , een relatief nieuwe Belgische rootssite; in het beginscherm even doorklikken naar “Aanbevolen CD’s”
06-01-2006: Weer een aantal zeer positieve berichten over “Did You Think I Was Gone?”.
Zo waardeert de Volkskrant bij monde van Ariejan Korteweg in de kunstbijlage van donderdag 5 januari de CD met vier sterren en het kopje daarbij luidt: “Tandy is dwars en grillig”.
Maurice Dielemans schrijft voor Kindamuzik een zeer positieve recensie en concludeert: “Een ijzersterke cd van een volledig onterecht ondergewaarde band, die ook nog eens met iedere luisterbeurt omhoog klimt. Superieur, dus” De gehele recensie is online te lezen via deze link.
Na de zeer lovende recensie van het Real Roots Café is het niet verwonderlijk om Tandy aan te treffen op spot 1 van de Real Roots Café “HOT 10” januari 2006. Zie hier de gehele lijst.
26-12-2005: De recensies over “Did You Think I Was Gone?” druppelen binnen. Bart Ebisch schreef op zijn nieuwe site www.hanx.net over de CD: “Tandy blijft rootsmuziek voor muzikale durfals”. Lees de met 3 en een half ster bekroonde recensie hier.
Jan Janssen schrijft op zijn site Real Roots Cafe: “Mike Ferrio levert onder de naam Tandy een beestachtig goede plaat af” Lees de recensie hier.
Nog trotser kunnen we zijn op plaats 4 in de top 25 van 2005 gekozen door de bezoekers van Alt Country NL. Zie hieronder de top 10:
1. Grayson Capps: If You Knew My Mind 90
2. Eliza Gilkyson: Paradise Hotel 87
3. Richmond Fontaine: The Fitzgerald 77
4. Tandy: Did You Think I Was Gone 64
5. Thomas Denver Jonsson: Barely Touching It 62
6. Red Rooster: Dose 61
7. Ryan Adams & The Cardinals: Jacksonville City Nights 59
8. Ryan Adams & The Cardinals: Cold Roses 55
9. Sufjan Stevens: Illinois 53
10. John Hiatt: Master Of Disaster 52
Ry Cooder: Chavez Ravine 52
De gehele top 25 van Alt Country NL vind je hier.
05-12-2005: “Did You Think I Was Gone?” krijgt van Lucky Dice de noodzakelijke ondersteuning en is zelfs bekroond tot CD van de maand december. Bezoek de Lucky Dice website of lees hier de Lucky Dice nieuwsbrief.
17-11-2005: Ook Alt. Country NL heeft veel waardering voor de nieuwe Tandy-cd ” Did You Think I Was Gone?”. Wiebren Rijkeboer schrijft in de met vier “paardjes” bekroonde recensie over de nieuwe schijf: “Dit is een donker, diep en krachtig album”. Lees de recensie hier.
03-11-2005: Terug van weggeweest, dacht je misschien “Did You Think I Was Gone?”, want zo heet de de nieuwe Tandy cd die net uit is op www.yellowslipper.com . Te verkrijgen voor 11 euro, inclusief verzendkosten en dan koop je zeker geen kat in de zak. De eerste indrukken zijn dan ook meer dan postief: donkerder, ruiger, avontuurlijker en zeer ritmisch. Eigenlijk is er nog nauwelijks sprake van een echte groep. De liedjes op de cd zijn als vanouds geschreven door Mike Ferrio, uitgezonderd “Evensong’, dat hij samen schreef met Bruce Martin. Drew Glackin heeft naast zijn normale gitaarwerk nu ook de basgitaar onder zijn hoede en Bruce Martin is zeer dominant aanwezig op drums, percussie en keyboard. Daarnaast zijn er bijrollen voor Larry Campbell op (slide-)gitaar en viool, doet oud-groepslid Sibel Ferat haar cellopartij op twee liedjes, is grote vriend Malcolm Holcombe te horen op “Misery Boys” en “I’m The Werewolf” en speelt ene Lucy Holler viool op het laatst genoemde liedje. De eerste recensie van de plaat vind je hier
20-09-2004: Tandy’s laatste album “To a Friend” is tien maanden na z’n release ook onder de aandacht gekomen van het gezaghebbende Amerikaanse alt. country tijdschrift No Depression. Recensist Scott Brodeur bespreekt in editie #53 het album zeer positief, maar plaatst een kleine kanttekening vanwege het bijna volledig ontbreken van celliste Sibal Ferat op de plaat; zij speelt alleen maar mee op de piano-ballad “Providence”.
25-07-2004: Tijdens de UK-tour zal er sprake zijn van een zeer uitgeklede versie van Tandy: Silos-drummer Konrad Meisner zal de plaats innemen van Bruce Martin op drums, Iain Barbour van het Schotse The Sunshine Delay speelt op gitaar en pedal-steel en David McKee, eveneens van The Sunshine Delay, speelt op basgitaar.
Tandy in The Maze Nottingham (foto Sunshine Delay website).
07-03-2004: Ook Kindamuzik heeft “To a Friend” ontdekt. Lees de, weliswaar korte, recensie van Maurice Dielemans die wordt aangekondigd door “Voor de fijnproevers”.
21-12-2003: De luisteraars van KRO’s American Connection kozen hun favoriete CD’s van 2003. In de uitzending van zaterdag 20 december werden de 25 hoogst genoteerde CD’s opgenomen in de uitzending. Verrassend om “To a Friend” aan te treffen op plaats 21. Gedraaid werd “Epitaph”.
16-12-2003: Steffen Paulus is een zeer enthousiast fotograaf die zich heeft gespecialiseerd in het fotograferen van optredens van (pop)-bands. Op zijn site www.TurnItUpOrTurnItOff.com heeft hij honderden foto’s staan van bands die hij sinds 1987 heeft gefotografeerd. Op zondag 2 november was hij ook aanwezig tijdens het optreden van Tandy in Newland in Klaaswaal. Sinds kort heeft hij zes foto’s van het beste optreden van Tandy in Nederland op zijn site staan. Hieronder een voorbeeld.
08-12-2003: Tandy brengt het er goed vanaf in het overzicht van de jaarlijstjes op de website van Alt Country NL. Niet alleen heeft de maker van deze website “To a Friend” op de zevende plaats staan, ook Sandra Zuidema van Lucky Dice (12e), Darren Schlappich van Frog Holler (3e) en Patrick Donders (3e) plaatsen het laatste Tandy album bij hun favorieten van 2003.
03-12-2003: Bij de redactie van het Engelse Net Rhythms zitten blijkbaar ook veel Tandy fans. Ook hier kwam ik een recensie van “To a Friend” tegen. Volg deze link.
02-12-2003: Johanna Bodde van het Real Roots Café schreef een postieve recensie over “To a Friend” op http://www.realrootscafe.com/html/december.html
26-11-2003: In de december aflevering van Uncut Magazine, die met The Clash op de cover, vind je op blz. 117 bij de Americana Round Up een korte, drie sterren recensie van Tandy’s “The Lowdown 1997-2002”, inderdaad pas in oktober 2003 in het Verenigd Koninkrijk uitgebracht. Uncut meldt: “The underrated four-piece pit blue-collar grit against pining harmonica.”
12-11-2003:  De tweede recensie van “To a Friend” staat op het net en wel bij het veelgeprezen Alt Country NL. Webmeester Bart Ebisch kent Tandy vier “paardjes” toe en ziet de CD als Tandy’s beste tot nu toe. Lees hier de recensie.
03-11-2003: Nog nauwelijks bekomen van Twee Tandy-concerten van het afgelopen weekeinde hier toch wat korte indrukken.
Allereerst was daar op vrijdag het Tandy-concert in de Maloe Melo in Amsterdam (***). Het was hard werken voor Mike Ferrio en zijn vrienden in het Amsterdamse. Allereerst was daar het debuut van invaller-bassist Andy Cotton. Andy had de moeilijke taak op zich gekregen de rol van Scott Yoder over te nemen, die weer in de V.S. werd verwacht. Tandy had het moeilijk in A’dam en vocht tegen de geringe aandacht van het publiek en het slechte geluid. Ook speelden technische problemen vooral Drew Glackin een rol, die het toch al te kwaad had met een dronken bezoeker die een aanval deed op zijn mandoline.
Het Tandy-optreden van zondag in Newland in Klaaswaal (****½) was van een geheel andere orde. Alles viel hierop zijn plaats: het geluid was erg goed, het publiek zeer aandachtig en de band had er zichtbaar plezier in en speelde zeer gedreven. Prachtig waren de “alternatieve” uitvoeringen van het bluesy “Lorna Boy” en het slotnummer “Might Shine Again”. Sommige bezoekers waren zelfs zo enthousiast dat ze na afloop wel met alle Tandy cd’s naar huis gingen.
Foto’s gemaakt door John van Ooststroom.
30-10-2003: Op donderdag 30 oktober was Tandy te gast bij Bob Harris’ “Country” op BBC Radio 2. Het programma is te beluisteren via deze link. Mike en zijn maten speelden respectievelijk “Home” van “To a Friend” en een werkelijk prachtig uitgevoerd “Ship to Shore” van “Some Summers Day”. Bob Harris draaide daarna op verzoek van Mike Ferrio nog “Providence” van “To a Friend”.
27-10-2003: Goed nieuws voor die muziekliefhebbers die aan de cd’s van Tandy willen komen. Bij Lucky Dice Music (lees: de Plaatboef in Amsterdam) zijn alle Tandy cd’s verkrijgbaar voor 15 euro per stuk, inclusief de nieuwste “To a Friend”.
27-10-2003: Als je er echt moeite voor doet, kun je op diverse plaatsen op het internet recensies van Tandy cd’s tegenkomen: “The Bloodroot Transcriptions” (2001) bij Kindamuzik; bij het Engelse Net Rhythms zelfs drie recensies “The Lowdown 1997-2002”, “Liechtenstein’s Oriole” (1999), “Some Summers Day” (1999) en een verslag van een optreden in de Londense The 12-Bar Club in 2001.
22-10-03: Een foto van Tandy tijdens SXSW 2003 in Austin, Texas (foto’: John van Ooststroom)

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...